25 siječnja, 2011

Imam par novih radova...

... pa da ih podijelim sa svekolikim kreativnim pucanstvom, mozda nekoga inspirisu. Radjeni su na osnovu free pattern-a i tim bolje prilazem i njih.


Prva, je najjednostavnija moguca kapica, a pravo slatko stoji. Ja nisam koristila shemu jer stvarno nije ni potrebna, uradila sam kapicu prema slici. Izabrala odredjenu duzinu da se moze malo i presaviti, isheklala prednji i zadnji dio, sasila tj radila slip stich sa obje strane, a gore vezala krajeve jedan sa drugim i tako sastavila kapu i na kraju odrezala krajeve na odgovarajucu duzinu resa. Ako ko hoce ipak da cita pattern mozete naci ovdje:

Najjednostavnija_moguca_kapica_pattern






















Kapa sa klapnama za usi - shema je odlicna, tacna i kapa divno stoji i mislim da cu je uskoro ponoviti sa drugim bojama:

Kapa_sa_klapnama_za_usi_pattern






















Crvena beretka - takodje tacna i dobra sema (koristila sam dodatni red u semi jer mi se cinilo da treba i malo je plicu napravila jer je dijete u pitanju). Ova vuna je cupava uzorak se bolje vidi na originalu, ali nama je trebala ova vuna da se spari sa salom od kuglica koji slijedi.

Crvena_beretka_pattern






















Pom pom sal - ovo je moja i kcerkina kreacija. Pom pom kuglice povezane na moj nacin, ali velike i dobro nabijene. Na kraju sam napravila i kopcu da ga ne mora motati oko vrata nego ga samo skopca kao na slici. Kopca je dugme (ono duguljasto drveno) i omcica isheklana na odredjenu duzinu.