17 rujna, 2008

Pončo je konačno gotov

Jupi ja ja jupi jupi je hej hej,

jupi ja ja jupi jupi jeeee......

Po originalnoj šemi se ne stavljaju rese, ali ja sam radila nešto manjom kukicom i dodavala sve nove i nove redove, a nikako da dobijem na dužini. E nećeš majčin sine, jednu noć mi pukne film i stavim rese. :lol





Evo nova slikica na manekenki - ova je puno bolja po meni.



Moram još nešto dodati, ružica mi je "ispala" prekrasno, baš sam zadovoljna, to mi je prvi cvjetić koji sam napravila, a da mi se sviđa.

Broj komentara: 13:

heklica kaže...

Stvarno je jako dobar, kao s DROPSovog sajta. Koji si konac/vunicu koristila? Ja sam napravila jedan mali, za jednu bebu, na blogu je. Baš mi se sviđa šema, jako se lako radi i ne mora mnogo da se broji. Doduše, pretpostavljam da dosadi kad radis veliki pončo pošto se redovi povećavaju pa nikad kraja?

Cekeruša kaže...

Ti si pravi majstor, sve bolja od bolje stvari ti iz ruku izlazi.
Stvarno sam impresionirana :)))

PS. To sam ja - cekerusa ;)

Daira kaže...

Hvala, hvala!!

Misha, odgovorila sam ti za konac vec u proslom postu o poncu, evo kopiram: A konac je mercerizirani 100 gr 250 m i mozda neke varijacije na temu, neki mrvicu deblji 50 gr 150 m.
Stvarno je lagana shema, jedino bih drugi put radila malo vecom kukicom, ma radila bih ja i sad tako da sam je mogla naci u prodavnicama (nije bilo nigdje osim onih velikih za vunu), ali sad sam se snabdjela u Sloveniji.
Zgembolina, prepoznala sam te, idem da vidim sta ima kod tebe!

heklica kaže...

Izvini, nisam videla :) Hvala!

Selma kaže...

predivan je. mnogo mi se dopada i mogla bih uraditi ovako nesto. reci mi samo sa kakvim si koncem ili vunom radila i koj br heklarice?

Daira kaže...

Selma, hvala,
pogledaj komentar iznad - napisala sam koji sam konac koristila u odgovoru Mishi, a heklicu sam koristila 3mm, ali sigurno treba malo veca da bi brze islo.

floe kaže...

Samo da ti kazem da jos ljepse izgleda uzivo, prelijepo nesto :kiss

Diana kaže...

Bas je ko iz nekog zurnala. Ja bi ovakvog za moju curicu.

incoknito kaže...

prelijep je!

heklica kaže...
Autor je uklonio komentar.
heklica kaže...

Tagovala sam te, sorry :) Dođi na moj blog da vidiš o čemu se radi.

bensedin art kaže...

Naišla sam na tvoj blog kod Mishe, i moram da kažem da mi se mnogo dopada. I ja sam pokušavam da naučim da heklam, pa videću....

Ramoncek kaže...

Ukljucila sam se u blog igrariju pa da i tebe ukljucim. Pogledaj link sa mog bloga i pridruzi se: http://byramona.blogspot.com/2008/10/blog-igrarije.html