07 kolovoza, 2008

Pokvarila se domaćica



Dakle naziv sve govori. Ovo je "menu" za dječiji rođendan (kao da se ne vidi ... ha ha ...). Domaćica je odmorna, svježa i spremna za goste.

Razlog: poručila hranu iz odličnog restorana, a "domaću" tortu iz vrhunske slastičarne.

Eh nije da nisam napravila par salata, kupila ove dekorativne zezalice i sve zajedno "osmislila", ali sam definitivno odmakla od one "prokuhale" domaćice, crvenog lica, koja u momentu kad gosti stižu skida posljednje šerpe sa šporeta, kapu za kuhanje sa glave, kecelju sa sebe u jednom trzaju i nabacuje osmjeh dobrodošlice.

Elem, ovo je meni jedna faza u životu, vjerovatno će me opet brzo uhvatiti manija kuhanja i nakuhavanja, ali sad sam, očigledno, daleeeekooo od toga, možda i zbog ovih vrućina ... ko zna.

3 komentara:

Ramoncek kaže...

Ja bas sad na forumu pisem kako mi je mrsko kuhati...a inace bas uzivam u tome!!!
Doduse napravila sam za vikend 2 puta neke kao pogacice, ali za njih bukvalno treba 5 minuta + vrijeme da se ispeku u rerni!
Valjda ce mi opet nadoci kuhanje?!

Stol je divno postavljen!!! Ipak je domacica imala posla!!! :)

Daira kaže...

Ma to je da se malo zamazu oci, ha ha, Barbie stolnjak, salvete, case, zastavice i kad ti se toliko zasareni od Barbie, nista vise i ne vidis ha ha

KnitandCrochet2009 kaže...

I meni se svidja kako si postavila sto.Mojem mladjem djetetu ide rodjendan i ja razmislajm kako da izbjegnem kuhanje i pravljenje torti.
Nekako mi je lijeno napraviti obicni kolac,a kamoli sta drugo.