17 ožujka, 2009

Integralni medenjaci

Dok sam stigla kući da ih uslikam, evo šta sam ugledala, više od pola ih nestalo. Ali hajd' to je samo dokaz da su dobri.



Za pripremu sam koristila:

400 g integralnog pšeničnog brašna sa vodenice (ja sam koristila to, a vi uzmite kakvo imate, važno je da ima što više ljuspica u sebi i da je što zdravije)
5 kašika smeđeg šećera
4 kašike putera
1 kafena kašika cimeta
5 kašika meda
1 kafena kašika (puna) praška za pecivo (oko pola kesice)
2 jaja

Po originalnom receptu ide i 4g pšeničnih klica - ja to nisam imala pa nisam ni stavila.

Dakle, sve se umijesi i ostavi malo da otstoji.
Razvalja se na ravnoj površini.
A onda zaposlite male ruke da izrezuju razne oblike - jedina opasnost je da se posvađaju oko teritorije izrezivanja ili oblika izrezivača.
Medenjake prebacite na pomašćeni papir za pečenje i pečete 10-tak minuta na 170°.
Opet, po originalnom receptu se nadijevaju nekim kremama, ja sam ih samo, kroz cjediljku, posula štaubom, ostavila da se ohlade i složila u kutiju.
Meni su pravo dobri: e'm jedem slatko, e'm imam osjećaj da se zdravo hranim.
Prijatno!

2 komentara:

Phoenix kaže...

Ha...evo i mene...Danas sam malo pogledala blog...a sada sam i čitala, razgledala...lijepo zaista...
Ja ti imam ideju da napravim posebno blog recimo kao putopisni...da stavljam tako slike i da pišem o tome.
Ma na stranu sve ali ovi kolačići izgledaju super...Probam i to što prije i meni se čine zdravi...:))
LP Phoenix

Phoenix kaže...

Na mom blogu ima nagrada za tebe i tvoj blog.
Lijep pozzz
Phoenix